تبلیغات
بزرگترین مرجع دانلود - طرز تهیه میگو پلو

طرز تهیه میگو پلو

یکشنبه 31 خرداد 1388  10:51 ق.ظ

 5487

با در نظر گرفتن طعم اصلی میگو و سازگاری خواص و طعم آن با سایر سبزیجات و طعم دهنده ها ، روش ابداعی خاله خانم را برای تهیه میگو پلو به شما پیشنهاد میدهم :

مواد لازم برای چهار نفر :

 5487برنج 5487= 3 پیمانه

سبزی پلویی =1 استكان

پیاز 5487= 1 عدد

سیر 5487= 2-3 حبه

گوجه فرنگی= 2-3 عدد

میگو پاك كرده 5487= 300 گرم

سركه سفید 5487= 2 قاشق غذا خوری

شوید + جعفری خرد شده 5487= 2 قاشق غذا خوری

زعفران دم كرده 5487= نصف استكان

كدو نگینی خرد شده 5487= نصف استكان

فلفل دلمه ای خرد شده =نصف استكان

نمك ، فلفل ، آبلیمو 5487= به مقدار لازم

طرز تهیه :

برنج را از چند ساعت قبل با كمی آب و نمك خیس كنید .

در یك قابلمه مناسب ، آب و نمك جوش بیاورید و بعد آب برنج را خالی كنید و برنج را به آب در حال جوش اضافه كنید و بعد از اینكه مجددا آب جوش آمد ، سبزی پلو را به برنج اضافه كنید و بعد به صورت كته یا آبكش برنج را دم كنید .

بعد از پاك كردن میگو * در یك قابلمه تا دو سوم آب + یك قاشق چایخوری نمك و دو قاشق غذا خوری سركه بریزید و بگذارید كاملا بجوشد . میگو ها را داخل آب در حال جوش بیندازید و بعد از اینكه كمی صورتی رنگ شدند آنها را آب كش كنید و بگذارید سرد شوند .

پیاز را نگینی ریز خرد كنید و در تابه ای كمی روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود ، سیر را رنده كنید و به پیاز اضافه كنید و همراه زرد چوبه كمی تفت دهید و بعد میگو ها را اضافه كنید و خوب دو طرف میگو را تفت دهید .

گوجه را میكس كنید و داخل تابه بریزید كمی حرارت زیر تابه را زیاد كنید تا آب گوجه ها كشیده شود .

بعد از اینكه كمی سس غلیظ شد ، كدو و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را همراه شوید و جعفری ساطوری شده به تابه اضافه كنید و مواد را كاملا هم بزنید . ( دقت كنید كه میگو ها در اثر هم زدن له نشوند ) نیمی از زعفران دم كرده را به سس بیفزائید و حرارت را بسیار ملایم كنید و درب ظرف را بگذارید تا مواد كاملا بپزند و مزه دار شوند .

بعد از اینكه مواد كاملا پختند ( آب آنها كشیده شد و رنگ میگو ها كاملا برگشت ) نمك و فلفل آن را اندازه كنید ، به مقدار دلخواه آبلیمو داخل آن بریزد و هم بزنید .

برنج را در ظرف مناسب بكشید و لابه لای آن را با سس میگو پر كنید و مقداری از میگو ها را روی پلو بچینید و سرو كنید .

نكته :

استفاده از سركه سفید برای جوشاندن میگو ، برای از بین بردن بوی میگو است . اگر خیلی به بوی میگو حساس نیستید ، جوشاندن میگو در آب و نمك كفایت میكند . ولی اگر خیلی حساس باشید برای از بین بردن بوی میگو ، از یك شاخه خرد نشده كرفس و یك برگ بو درسته نیز استفاده كنید و بعد از آب كش كردن میگو ، كرفس و برگ بو را از آن جدا كنید و دور بیندازید . البته طعم و بوی خود كرفس و برگ بو را نیز باید در نظر داشته باشید !
كلا جوشاندن میگو در ابتدای طبخ این قسم از خوراك به دلیل بالا بردن مقاوت بافت میگو و سفت شدن گوشت لطیف آن است . برای درست كردن سایر خوراك با میگو ( تن پورا ، پفكی ، سوخاری و ... ) نیازی به جوشاندن میگو نیست . به دلیل اینكه میگو بعد از جوشیدن سفت میشود و به شكل حلقه ای در می آید .
بهتر است اندازه فلفل دلمه ای و كدو بسیار ریز تر از نگینی معمولی باشد . چون در صورت درشت بودن اندازه آنها ، هنگام میل كردن غذا مزه آنها با مزه میگو تداخل ایجاد میكند . بهتر است بعد از خرد كردن كدو و فلفل دلمه ای آنها را ساطوری خرد كنید . دقت كنید كه كدو و فلفل دلمه ای هنگام ساطوری كردن آب نیندازند .

از قارچ سرخ شده نیز در سس میگو برای این پلو میشود استفاده كرد . در این صورت قارچ را كوچكتر از اندازه میگو خرد كنید و جداگانه با مقداری كره و آبلیمو تفت دهید و 10 دقیقه قبل از آماده شدن سس میگو، قارچ ها را به آن اضافه كنید .

برای عطر و طعم بهتر سس میگو ، همراه شوید و جعفری خرد شده از یك قاشق غذا خوری مخلوط انواع سبزی معطر ( ریحان ، مرزه ، گشنیز ، نعناع و ... ) نیز میتوانید استفاده كنید . دقت كنید كه اندازه سبزی معطر به حدی نباشد كه مزه میگو را كاملا تحت تاثیر قرار دهد .



منبع:
http://mamali.mihanblog.com

نوشته شده توسط: شهرام عابدی | آخرین ویرایش:- | نظرات ()